Neem de tijd.

Ik heb een Fuji S5 pro. Het is makkelijk de beste camera die ik ooit in handen heb gehad. Ik zorg er zo goed voor als ik kan, maar ‘t mag geen invloed hebben op de fotografie. Daar ga ik later op in. De beste manier om beter te worden in fotografie is beginnen met het overal mee naartoe nemen van je camera. Als je je huis verlaat, neem je je camera met je mee. De enige uitzondering is als je een weekend bender wilt houden – dan thuis laten. Anders … altijd heb je hem over je schouder hangen. Het zou waarschijnlijk helpen om een extra batterij mee te nemen in je zak. Ik heb drie batterijen. Eén in mijn camera, één in mijn zak, één in de lader.

Als die in de camera dood gaat, schuiven ze allemaal een plekje door. Voor mij is het belangrijkste onderdeel van de verbetering op fotografie: delen! Meld je aan voor een Exposure-account, of post regelmatig op Tumblr, of beide. Vertel mensen dat je probeert beter te worden in fotografie. Praat erover. Als je erover praat, worden andere mensen er enthousiast over. Ze gaan met je mee op je foto-strooptochten. Ze poseren voor portretten. Ze zullen je afdrukken, magazines, wat dan ook kopen.

Wolken komen m'n leven binnendrijven, niet langer om regen of onweer aan te kondigen, maar om extra kleur en diepgang aan mijn avondrood toe te voegen.

— Rabindranath Tagore

Adem de wereld.

Ik heb een Fuji S5 pro. Het is makkelijk de beste camera die ik ooit in handen heb gehad. Ik zorg er zo goed voor als ik kan, maar ‘t mag geen invloed hebben op de fotografie. Daar ga ik later op in. De beste manier om beter te worden in fotografie is beginnen met het overal mee naartoe nemen van je camera. Als je je huis verlaat, neem je je camera met je mee. De enige uitzondering is als je een weekend bender wilt houden – dan thuis laten. Anders … altijd heb je hem over je schouder hangen. Het zou waarschijnlijk helpen om een extra batterij mee te nemen in je zak. Ik heb drie batterijen. Eén in mijn camera, één in mijn zak, één in de lader.

Als die in de camera dood gaat, schuiven ze allemaal een plekje door. Voor mij is het belangrijkste onderdeel van de verbetering op fotografie: delen! Meld je aan voor een Exposure-account, of post regelmatig op Tumblr, of beide. Vertel mensen dat je probeert beter te worden in fotografie. Praat erover. Als je erover praat, worden andere mensen er enthousiast over. Ze gaan met je mee op je foto-strooptochten. Ze poseren voor portretten. Ze zullen je afdrukken, magazines, wat dan ook kopen.

Zware harten, zoals zware wolken in de lucht, zijn het best verlost door een flinke straal koud water

— Wim Hof

Geniet van de ochtend.

rtoe nemen van je camera. Als je je huis verlaat, neem je je camera met je mee. De enige uitzondering is als je een weekend bender wilt houden – dan thuis laten. Anders … altijd heb je hem over je schouder hangen. Het zou waarschijnlijk helpen om een extra batterij mee te nemen in je zak. Ik heb drie batterijen. Eén in mijn camera, één in mijn zak, één in de lader.

There are no rules of architecture for a castle in the clouds.

— Gilbert K. Chesterton

Free your mind.

rtoe nemen van je camera. Als je je huis verlaat, neem je je camera met je mee. De enige uitzondering is als je een weekend bender wilt houden – dan thuis laten. Anders … altijd heb je hem over je schouder hangen. Het zou waarschijnlijk helpen om een extra batterij mee te nemen in je zak. Ik heb drie batterijen. Eén in mijn camera, één in mijn zak, één in de lader.

Photography is better shared.

Privacy Preference Center